недеља, 28. мај 2017.

MY PROM - MOJA MATURA

Ćao ljudi ☺❤

Ovaj post će biti malo drugačiji od ostalih postova na mom blogu. Neću djeliti savjete o maturskim haljinama ili školi, već ću vam predstaviti moju savršenu kombinaciju koju sam nosila u petak na svojoj maturi.

Kao što ste mogli zaključiti ja sam djevojka (ili ti cura) ali ipak za svoju (veliku) maturu nisam pratila onaj ustaljeni "običaj" da cure moraju za maturu nositi duge haljine i štikle. Ja sam nosila nešto drugo.
Nadam se da će vam se svidjeti. :D

Pa da počnemo! ☺


Krećemo od šminke i frizure. :D

Za maturu sam se sama šminkala i sama sam sebi pravila frizuru.
Od šminke sam ovo koristila:


  • CATRICE HD tečni puder, u nijansi 030
  • RIMMEL STAY MATTE puder u kamenu
  • ESSENCE paletice sijenki za oči 
  • RIMMEL Kate paletu za konturisanje lica
  • FLORMAR Stylo mat ruž, u nijansi DC23 
  • EVELINE EXTENSION VOLUME maskaru 
Sa šminkom nisam htjela pretjerivati, i nanosila sam svijetlije sijenke. 

Što se tiče frizure, naravno, oprala sam kosu haha :D, stavila dosta pjene, i osušila kosu. Kasnije sam saplela samo prednji dio kose u pletenicu, malo je raširila i zakačila ukosnicama pozadi.
Meni je kosa prirodno frćkava pa nisam htjela da je peglam ili da pravim neke komplikovane i zanosne frizure.

I stigli smo do odjeće.

Kao što sam već rekla, htjela sam da prekršim ta ustaljena "pravila" i "običaje", i da obučem nešto drugačije, nešto što ću moći kasnije iskoristiti, a u čemu ću se, takođe, osjećati lijepo i ugodno. 
Iz tog razloga sam obukla ovo :


Ovaj sako sam kupila u jednom butiku u mom gradu, i on je bio potpuno običan, crn, ali sam ga ja malo preuredila, i izvezla sam ove crvene ruže. 


Ruže sam izvezla zato što sam, na neki način, opsjednuta sa ružama, a i zato što ruže imaju različitu i vrlo jaku simboliku; može se čak reći da one predstavljaju sve, nas, žene, kao nježna, romantična, a opet isto tako i snažna bića. 

 
Sako sam uklopila sa ovim crnim hlačama na peglu. To su, naravno, ženske hlače na peglu, i jako su udobne.


Naravno uz sve ovo ide i košulja. Namjerno samo izabrala ovakvu košulju, sa volančićima, a ne običnu bijelu košulju sa kragnom, jer sam htjela da ova moja "dosadna" crna kombinacija, bude malo zanimljivija i posebnija. I zaista se nisam pokajala što sam uzela baš ovu košulji, jer mi se zaista jako lijepo slaže uz ovu kombinaciju, a i jako je kvalitetna i udobna, a naročito zbog toga što nema onu standardnu kragnu, pa me ništa nije stezalo i gušilo.

Naravno, nigdje ne možemo bez cipela. :D

Na maturi sam nosila ove cipele:


Njih sam kupila u Planiki, i zaista su jako udobne. Dugo sam razmisljala da li da uzmem neke salonke ili ovakve cipele, ali sam se ipak odlučila za njih, zato što već dugo vremena imam slične cipele, sa kojim sam, takođe, prezadovoljna, i zato što znam da bi se jako namučila u salonkama i ne bi mi bilo baš ugodno na maturi u njima. 

Zaista nisam pogriješila što sam baš ove cipele odabrala, jer su jako udobne i super sam se provela u njima, dok su se neke od mojih drugarica mučile sa svojim štiklama ili su ih skidale i plesale bose.

Cipele sam uklopila sa novčanikom i kaišom koji su slične boje kao i cipele.


  A uz sve to sam dodala i ovaj buketić ruža, kako moje ruže na sakou ne bi bile same.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dragi moji, to bi bilo to za ova post.

Ja se nadam da vam se svidio. 

Nadam se da nećete steći pogrešno mišljenje o meni, zbog ovog mog odabira odjeće za maturu. 
Ja se, zaista, nisam pokajala što sam baš ovo odabrala i nosila na svojoj maturi, zato što mi je sve bilo jako udobno i (kao što sam i očekivala) provela sam se savršeno u njemu.

Ukoliko imate nekakvih pitanja ili prijedloga, slobodno mi to napišite u komentar, ili mi se javite na nekoj od društvenih mreža.

Vidimo see!!!
Ćaoo
 


Нема коментара:

Постави коментар

Hvala vam na komentaru ❤

TOP 10 (scary mythological creatures-illustrations) + goodbye

Zdravo ljudi! Tema današnjeg TOP 10 posta je Halloween , odnosno strašna mitološka bića , i, kao što sam vam obećala, napravila sam  ilu...