понедељак, 08. мај 2017.

PROM DRESSES-MATURSKE HALJINE

Bliže nam se velike i male mature, i želja svake djevojke i djevočice je da što ljepše izgleda za taj poseban dan. Naravno, ponekad sve te pripreme za matursko veče znaju biti vrlo stresne i naporne. Najteže od svega, za svaku djevojku je sam odabir maturke haljine. 
Sve to su samo one male slatke muke koje su sastvani dio svih tih priprema, a koje se uz par jednostavnih smjernica i savjeta mogu ublažiti i riješiti.

Ovdje je 4 savjeta kako da odaberete savrsenu matursku haljinu:

1.Bolje upoznajte sebe

Ovdje se podrazumjeva ne samo fizičko već i personalno (u)poznavanje samog sebe.

Mnoge djevojke zapravo neznaju kojem tipu građe tjela one pripadaju. 
Postoje mnoge šeme na kojima je prikazan izgled građe tjela svakog od tipova. Odrediti svoj tip građe je vrlo jednostavno, potrebno vam je samo ogledalo i malo slobodnog vremena. Takođe, možete zatražiti mišljenje od mame, starije sestre ili drugarice.

Ovdje je jedna od mnogih šema za određivanje tipa građe tijela:
Naravno, svakom tipu ne stoji svaka garderoba. 
Naredna slika je primjer haljina koje pristaju određenim tipovima građe tijela.Pored toga, trebale bi bolje upoznati sebe i u psihološkom smislu, tj. da znate šta vam se sviđa a šta ne, šta želite, koje boje volite, koji je vaš stil i ostalo. Sve to su obilježja vašeg karaktera i mnoga od njih se stiču s vremenom, ali, svakako, trebate znati šta volite i želite.

2.Nemojte očekivati previše

Svi mi na neki način imamo bujnu maštu i vrlo često u svojoj glavi znamo stvoriti idealnu viziju kako bi nešto trebalo izgledati. Međutim, kada se vratimo u realnu stvarnost, razočaraju nas mnoge stvari koje nisu onakve kakve smo mi očekivali da će biti. 

Isto tako je i sa odabirom maturskih haljina. 
Na internetu možemo da vidimo razne predivne haljine koje nas naprosto očaraju, ali kada odemo u tu matursku kupovinu, vrlo često nemožemo naći takve očaravajuće haljine, ili nam ne stoje onako lijepo kao tim djevojkama na slikama.

Moj vam je savjet da se opustite i da ne očekujete previše. Stvorite u svojoj glavi mnoge vizije te idealne maturske kombinacije ali nemojte se previše vezati za njih, niko ne tvrdi da vi nećete pronaći takvu haljinu ili cipele, i drugo, ali bi se, svakako, mogli jako razočarati ako ipak ne pronađete "svoju idealnu kombinaciju", a to, naravno, ne želimo. 3.Samo opušteno

Ja poznajem nekoliko djevojaka koje su u matursku kupovinu otišle sa svojim ocem ili starijim bratom, a ne, kako se to obično očekuje, sa mamom ili starijom sestrom. 

Jednostavno uzmite si dovoljno prostora i vremena; povedite u kupovinu one osobe sa kojima se najbolje osjećate ili čije mišljenje najviše cijenite. 
Probajte svaku haljinu koja vam se svidi i za koju mislite da će vam pristajati.
Smijte se i šalite, i ukoliko odmah, prvi put, ne pronađete "vašu haljinu", ne očajavajte, ili još gore, nemojte kupiti bilo koju haljinu koja vam se, možda, i ne sviđa samo zato da ne odete "praznih ruku".

Krenite u kupovinu onda kada vi mislite da je najbolje i kada ste u najboljem raspoloženju, i odaberite onu haljinu koja vam se najviše sviđa.4.Informišite se

Trendovi se vrlo brzo mjenjaju, i svake godine je neka druga boja u modi, drugi materijal ili kroj odjeće. 
Svi mi volimo da smo, na neki način, "u trendu". Da bi smo doznali šta je to trenutno akruelno u svijetu mode može nam jako poslužiti internet.
Ukoliko imate vremena ili ako želite, svakako, možete na internetu pogledati poneku reviju poznatih dizajnera ili slike haljina koje su ove godine aktuelne. Naravno, vi nećete morati da kupite baš takvu haljinu kakvu ste vidjeli na nekoj reviji samo zato što je u moderna, ali vam sve te informacije do kojih budete došli mogu pomoci pri odabiru haljine, da znate koja boja je u modi, materijal, i ostalo, ali je najvažnije da se vi dobro osjećate u toj haljini i da se vama sviđa, jer tada ćete izgledati najljepše.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dragi moji, to bi bilo to za ovaj post. Ja se nadam da vam se sviđa i da sam vam bar malo pomogla da olakšate svoje (slatke) muke oko odabira maturske haljine; i vjerujte meni, kada odaberete haljinu sve ostalo je lako naći. 

Ja želim svim maturantima da se dobro provedu na maturskoj večeri i da to zauvijek pamte.

Vidimo se u sledećem postu.
Ćaoo. ☺ ❤


   

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala vam na komentaru ❤

TOP 10 (scary mythological creatures-illustrations) + goodbye

Zdravo ljudi! Tema današnjeg TOP 10 posta je Halloween , odnosno strašna mitološka bića , i, kao što sam vam obećala, napravila sam  ilu...