понедељак, 25. децембар 2017.

Čarobni kolačići - PUSLICE

Hey ljudi.

Prije svega bi željela čestitati Božić svim ljudima koji ga danas proslavljaju. 
SRETAN BOŽIĆ ❤ :D


Današnji post će biti dosta drugačiji od prethodnih postova, ali ako vam se bude svidio ovaj, svakako, će biti još mnogo ovakvih postova u budućnosti.

Mnogi moji prijatelji su već probali moje puslice i svi su bili oduševljeni ukusom, tražili mi recept i pokušavali da naprave. Takođe, mnogi su mi se žalili da im nisu uspjele, zato što su izostavili neke sastojke i nisu poštovali recept.



Puslice zaista nije teško napraviti, a ni sastojci nisu skupi.

Nemojte biti tužni ako vam iz prve ne uspiju ovi kolačići, ni meni ne ispadnu svaki puta jednako dobri; sve zavisi od toga koliko dugo mutite, temperature prostorije, pa čak i vašeg raspoloženje toga dana..

Postoji više recepata za pripremu ovih kolača, ali ću vam ja ovdje napisati najjednostavniji, i nekako najbolji recept, koji ja najčešće i koristim i svaki puta mi uspiju ovi kolačići, a sigurna sam da će i vama.

Jedino što vam je potrebno od sastojaka su šećer i jaja.

Potrebno vam je oko 100g šećera na jedno jaje.
Najjednostavnije vam je zapamtiti ovu "formulu".



Da bi vam olakšala napisaću vam sve sastojke i materijal koji vam je potreban za pripremu ovih kolačića.

Za jedan pleh puslica vam je potrebno:


  • 3 jaja (samo bjelanca)
  • Oko 300 g šećera
  • Boja za kolače (ako želite)
  • Vanilin šećer ili neka aroma (ako želite)
  • Papir za pečenje (obavezno!)



Priprema:

Mikserom izmutite 3 bjelanca u čvrst snijeg. Dodati jednu polovinu šećera (pomješanog sa vanilin šećerom; ako želite) i nastaviti mutiti dok se šećer ne rastopi, a zatim dodati i drugu polovinu šećera i dalje mutiti.

Kada dobijete svilenkastu smjesu i kada se šećer otopi dodate boju po želji, i izmutite mikserom.

PS. Kada se kaže "dok se šećer ne otopi" misli se na to dok se šećer se usitni na malene kristaliće koji neće ometati pečenje kolačića...Šećer je nemoguće otopiti totalno, morali bi mutiti dosta dugo, i ruke bi vas zaboljele od toga. 
Takođe, nemojte mješati boju i šećer pa to zajedno istresti u bjelance; ja sam to isprobala i nisu mi se svidjeli rezultati; dobila sam dosta rijeđu i mekšu smjesu koja mi se baš i nije svidjela i sam oblik puslica je bio dosta drugačiji i "ružniji"... Uglavnom, boja ide na kraju.

Znači mutite nekih 15 minuta, ni premalo ni previše.

Kada završite sa mućenjem u plaštičnu kesu (najbolja je ona "za zamrzivač") ili onu specijalnu kesu za kolače, istresete umućenu smjesu.

Na pleh stavite kuharski papir (papir za pečenje), a zatim lagano formirate puslice od pripremljene smjese, pomoću te kese.

Pazite da vam puslice budu jednake veličine, da ne budu prevelike, već onako normalne veličine, i da budu doboljno odmaknute jedna od druge, zato što će one prilikom sušenja još rasti i širiti se.


Zagrijte rernu na 150 stepeni, a zatim ubacite pleh sa kolačićima u rernu.

Puslice je potrebno sušiti oko 1h, mada i to sve zavisi od rerne, od veličine tih kolačića, tako da pazite na njih da vam se ne prepeku ili nedovoljno ispeku i budu iznutra tvrdi kao bombona.

Uglavnom, kada istekne tih 45-60 minuta, otvorite lagano rernu i izvadite i isprobajte jedan kolačić (samo pazite, oni znaju biti jako vrući).
Ako je kolačić sav suh ili samo malo pjenaste mase ima u sredini kolačića, isključite rernu i stavite neku daščicu, drvenu kašiku...bilo šta što nađete a da vam može poslužiti kao potporu za rernu. Potrebno je da ostavite maleni otvor na rerni i da bi se kolačići lagano hladili. Potrebno im je oko 30 minuta da se ohlade, ali opet vidite i provjerite nakon tih 30 minuta kakvo je stanje u rerni.

Nakon toga, izvadite pleh iz rerne i poslužite kolačiće kako vi mislite da je najljepše i uživate u njima.



Prijatno!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To bi bilo to, dragi moji.

Nadam se da vam se svidio ovaj moj post, i nadam se da ćete isprobati ovaj recept i da će vam uspjeti ovi kolačići.

Ukoliko imate nekakvih pitanja vezano za ovaj recept ili ako vam nešto nije jasno u ovom  receptu (znam, nisam baš najbolja u objašnjavanju hahaha), slobodno mi to napišite u komentar.
Takođe, možete mi napisati i vaše mišljenje o ovom postu, i da li želite da objavljujem još ovakvih postova u budućnosti.

Još jednom SRETAN BOŽIĆ, svima koji ga danas proslavljaju.

Hvala vam na čitanju.

Ćaoo ❤

18 коментара:

  1. Ajooj, ovo je stvarno predivno. Jela sam puslice puno puta i stvarno ih obožavam ali mi nikad nije palo na pamet da vidim recept. :D Probaću ovih dana. Hvala puno za recept. :)

    Promenila sam ime i link bloga. Ovde još uvek Ana sa nekadašnjeg bloga Ana' s blogger life.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao i ja ih obožavam, stvarno su jako ukusne.
      Drago mi je da sam ti pomogla, i da ti se sviđa moj post. Isprobaj ovaj recept, zaista nije teško napraviti ove kolačiće. :)

      Избриши
  2. Mene puslice podsećaju na moju najbolju drugaricu pošto sam ih s njom prvi put pravila :D
    Hvala za recept!

    Novi post: ideje za poklone
    G i v e a w a y na blogu!
    Giveaway: instagram

    ОдговориИзбриши
  3. WOw!! it really looks amazing and yummy too.

    https://clickbystyle.blogspot.in/

    ОдговориИзбриши
  4. Ahhhhh 1000 godina nisam jela puslicee 😊😊. Recept je prelak, tako da cu ih praviti cim se vratim iz skole danas 😂. Super post ❤💕

    Novi post na----
    mellowcent.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja isto hahah :D Obožavam ih.
      Ohh drago mi je da to čujem. Isprobaj recept, nije ih teško naprativi.

      Избриши
  5. aah how cute AND sweet look these :) very cool and a great idea for our new years eve party! greetings from the holidays at the hotel brixen
    Claudia

    ОдговориИзбриши
  6. sretan Bozic :) obozavam ih!
    Na blogu je moj novi post, u pitanju je recenzija zaful jakne <3 https://highheelpoodl.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  7. I just went through the entire article and it seems to be very smartly worked on it. I will always recognize this for further.
    promotional notebooks

    ОдговориИзбриши

Hvala vam na komentaru ❤

TOP 10 (scary mythological creatures-illustrations) + goodbye

Zdravo ljudi! Tema današnjeg TOP 10 posta je Halloween , odnosno strašna mitološka bića , i, kao što sam vam obećala, napravila sam  ilu...